kiekon pudotus

NHL-kausi 2018-2019

NHL kaudesta 2018-2019 on tulossa Suomalaisittain äärimmäisen herkullinen jääkiekkokausi. Uusia lupauksia, varauksia, sekä vanhoja konkareita nähdään taalaliigan jäillä tänä vuonna enemmän, kuin pitkään aikaan. Suurimpana uutisena voitanee kuitenkin pitää Alexander Barkovin huikeaa saavutusta, sillä hän liittyi erittäin arvokkaaseen seuraan Syyskuussa 2018. Alexander Barkov valittiin Florida Panthers jääkiekkojoukkueen kapteeniksi, joita on koko seuran historiassa ollut vain kymmenen kappaletta.

Seuraavassa artikkelissa perehdymmekin hieman kauden 2018-2019 tärppeihin, suomalaisten näkökulmasta katsottuna. Otamme kantaa tuleviin mestarisuosikkeihin, sekä joukkueisiin, jotka tulevat rämpimään pohjamudissa läpi kauden!

Seuraa heitä

Barkov Florida PanthersKuten jo kertaalleen mainitsimme, Alexander Barkovia ja Florida Panthersia kannattaa tällä kaudella seurata. Itse joukkueena Panthers ei ole vahvistunut kovinkaan paljoa, mutta Barkovilta on lupa odottaa jopa yli 70 tehopisteen kautta. Hän on tällä hetkellä luultavasti ylivoimaisesti paras Suomalainen jääkiekkoilija, jota valitettavan usein aliarvostetaan. Tämä saattaa johtua myös siitä, ettei Barkov mielellään viihdy otsikoissa, eikä juurikaan pidä itsestään meteliä. Tämän vuoksi miehen huikaisevat peliotteet ovat saattaneet jäädä osalta huomaamatta. Kyseessä on kuitenkin äärettömän lahjakas, kahteen suuntaan töitä tekevä keskushyökkääjä, joka tulee maajoukkueessa vielä voittamaan Suomelle olympiakultaa.

Ei ole varmasti mikään yllätys, että listalta löytyy myös Patrik Laine. Laineen kolmas kausi on starttaamassa ja mies on ehtinyt paukuttaa jo 80 maalia kahdella NHL-kaudellaan. Winnipeg Jetsissä pelaava Laine on myös lunastamassa itselleen jättisopimusta. Joidenkin lähteiden mukaan kyseessä on 8-vuotinen sopimus, joka maksaisi n. 8-10 miljoonaa dollaria per kausi. Laine on varmasti jälleen hieman vahvempi, nopeampi, sekä taitavampi, mitä kahdella edellisellä kaudella. Tämä lupaa kauhunhetkiä vastustajan maalivahdeille, sillä miehen rannelaukaus on luultavasti jo nyt maailman paras.

Ottawa Senators & Erik Karlsson

Viimeisen vuosikymmenen kovin siirtouutinen nähtiin Syyskuussa 2018, kun Ottawa Senators ilmoitti treidanneensa kapteeninsa Erik Karlssonin San Joseen. Erik Karlsson on kolminkertainen Norris Trophy voittaja, joka on vuodesta toiseen heikossa Ottawa Senatorsin joukkueessa nakutellut valtavia pistemääriä. Huhujen mukaan Ottawan seurajohto ajautui tuntemattomista syistä Karlssonin kanssa vaikeuksiin, jonka johdosta he päätyivät luopumaan miehestä. Mitään järkevää selitystä ei tälle ole, sillä Karlsson olisi palkkansa puolesta mahtunut erittäin hyvin Senatorsin palkkakaton alle. Sen sijaan San Jose sai takalinjoilleen upean täydennyksen, joka tulee yhdessä Brent Burnsin kanssa nostamaan San Josen taistoon Stanley Cupista.

Senatorsia ei ole pidetty play-off joukkueena vuosikausiin, eikä valitettavasti parhaimman pelaajan ja kapteenin treidaus edesauta tätä asiaa. Arvioimmekin, että vuoden 2019 ykköskierroksen ykkösvaraus napsahtaa Ottawalle, joka tarkoittaa sitä että joukkue on kauden jälkeen runkosarjan viimeisenä.

Washington Capitals

Washington CapitalsTällä hetkellä vedonlyöntiyhtiöt ja nettikasinot tarjoavat Capitalsin mestaruudesta pienintä kerrointa, joka siis tarkoittaa sitä, että he ovat ennakkosuosikkien asemassa. Mikäli olet seurannut NHL-aiheisia medioita kesän aikana, olet saattanut huomata että osalla Washingtonin pelaajista on juhliminen mennyt hieman ylitse. Tähän kastiin kuuluu valitettavasti joukkueen kapteeni Alexander Ovechkin, jonka pelikuntoa kauden kynnyksellä on epäilty rankoin sanoin. Ovechkin on nähty useissa medioissa alkoholin vaikutuksen alaisena, sekä selkeästi “ylimääräisiä” kiloja kantavana. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ihme, sillä NHL:n supertähtiosastoon kuuluva Ovechkin on mestaruutensa, sekä sitä seuraavan juhlimisensa ansainnut. Moni oli sitä mieltä, ettei Ovechkin tule koskaan voittamaan Stanley Cupia, eikä se kaukana ollutkaan ettei näin olisi käynyt.

Tulevaan kauteen Capitals lähtee kuitenkin täysin kysymysmerkkinä, sillä kuten tiedämme, Stanley Cupin uusiminen on yksi vaikeimpia asioita, joita NHL-joukkue voi saavuttaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *